Herman Bolten | Acteurstrainer
141
page-template-default,page,page-id-141,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Acteurstrainer

Ik ben altijd nieuwsgierig naar het gedrag van de acteur. Het mooie van deze techniek is dat het je aanzet tot eerlijk acteren vanuit contact met de tegenspeler. Tot oprecht dynamisch acteren. Tot actief menselijk gedrag, dat gevoelig is zonder sentimentaliteit. Dit boeit mij altijd want raakt op een wezenlijk niveau. Ik ben gecertificeerd trainer in de “Meisner Approach to Acting”. Mijn opleiding volgde ik aan het “True Acting Institute” in Portland.

Visie: Artistiek

 

Het is mijn streven om de acteur een eenvoudige techniek te leren die hem sterkt  om eerlijk te acteren. Ik vraag de acteur om nieuwsgierig te zijn. Ik moedig de acteur aan om persoonlijk te zijn. Zet de acteur aan om risico ‘s te nemen. Verbeelding en inspiratie zijn leidend.

Visie: Ontwikkeling

 

Acteurs zijn hun eigen instrument. Daarom gaat het in mijn trainingen steeds weer om het vertalen van de aangeboden techniek naar de eigen persoonlijkheid van de acteur. Geen mens is ten slotte hetzelfde. In de trainingen en lessen richt ik me op de persoonlijke ontwikkeling van de individuele acteur.

Aanbod

Meisner Acteertechniek
Introductie

Masterclass

 

Met simpele tools bouw je een fundament om levendig en geloofwaardig te acteren. Je richt je aandacht op je tegenspeler en je reageert direct op de ander.  Als je dit volledig doet begin je waarachtig  op je tegenspeler te reageren. Dit is precies wat je wilt; een eerlijke en persoonlijke respons op je tegenspeler geven. Terwijl je dit doet ontstaan gevoelens vrijelijk, als bijeffect.

 

 

 

 

 

 

Meisner Acteertechniek
Level 2

Masterclass

 

Je verfijnt je vaardigheid om in het moment te acteren. Maar nu krijgen de improvisaties toevoegingen. De methode bouwt verder. Nu werken we ook met relaties en fictieve situaties. We gaan aan de slag met de oefening huiselijke situaties. Er heeft zich iets afgespeeld tussen de beide spelers dat van belang is. De uitdaging is om niet het verhaal maar om van moment naar moment te spelen.

 

Meisner Acteertechniek
Scènestudie

Masterclass

 

Twee dagen lang kneedt je een scène tot de tekst van jou is;  je hebt de tekst “getackeld”. Je traint geloofwaardig acteren door vanuit je tegenspeler te werken. Je bent gericht op wat er bij die ander gebeurt want dat is je brandstof. Als twee spelers contact hebben ervaart het publiek ervaart dat het getuige is van een levend gebeuren, dat hier en nu ontstaat. Met eenvoudige tools leer je de tekst  te parafraseren en te personaliseren ; om hem eigen te maken.

 

 

Meisner Acteertechniek
Karakteropbouw

Masterclass

 

Met karakteropbouw spreek je delen van je eigen persoonlijkheid aan die normaal gesproken zwijgen. Hoe speel je een karakter dat totaal anders is dan jijzelf bent. En hoe ben je dan toch geloofwaardig? In deze weekendworkshop leer je een karakter op te bouwen, te beginnen met fysiek beperkingen en aandoeningen. Hoe pak je dit als acteur aan en hoe zet je dat door in je spel.

“Wat jij doet komt niet door jou; het komt door wat je tegenspeler jou laat doen.”

“Speel de momenten, niet het verhaal.”

“Reageer op de impuls, spreek op de cue.”

“Karakterwerk is de kroon op je acteren.”